SPIRULINA CEGAH KANSER (BHG : 2)

posted in: Sihat & Sejahtera | 0

Saya selalu derma darah. Setiap 3, 4 bulan mesti derma. Saya beranggapan bila derma darah, badan akan hasilkan darah baru dan jadi lebih sihat.

So, one day bila nak derma darah, bacaan hemoglobin dan platlet sangat cantik. Hemoglobin dalam 15-16. Platlet 300-310. So doktor advise supaya lepas ni derma platlet saja kerana PPUM perlukan penderma platlet untuk pesakit kanser dan denggi.

p5

Bila derma platlet, bacaan hemoglobin dan platlet, mesti kena cantik dan badan mesti kena betul2 sihat kerana penderma perlu derma kadang2 dua minggu sekali, bergantung jika diperlukan.

Awal bulan, sekali lagi saya derma platlet bila dapat urgent call dari PPUM, ada pesakit kanser perlukan segera.

Jika nak darah cantik, hemoglobin tak drop saya suggest amalkan japanese spirulina. InsyaAllah sangat membantu!

p4

p6

Dah hampir 10 tahun tak makan ubat (synthetic drugs) because as a nutritionist and a biologist I do believe, kalau makanan yang menyebabkan kita sakit, dengan makanan lah kita perlu perbaiki….tapi mesti kena ada basic nutrition. Tak boleh memandai.

Berkawan rapat dengan doktor untuk kita tahu simptom penyakit tapi diri sendiri kena rawat melalui pemakanan. Unless benda yang melibatkan kecederaan fizikal, itu memang kena rawatan la….make sense la sikit.

Japanese spirulina mengandungi vitamin B17 yang ada dalam biji aprikot yang orang kata high antioxidant for cancer.

Leave a Reply